Al 11 jaar hebben we in Papendrecht op de laatste vrijdag voor kerst het Lichtjesfeest. 

Een groot evangelisatie evenement, georganiseerd door een samenwerking van 10 Papendrechtse kerken waar ruim 150 vrijwilligers altijd aan mee werken. De laatste jaren trekt het evenement telkens meer dan 2.000 mensen, voornamelijk kinderen van 4-12 jaar uit Papendrecht met hun ouders (familie). 

Dit 12de jaar is een groot evenement op het Marktplein(centrum) als vanzelfsprekend niet mogelijk. Maar er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een alternatief Lichtjesfeest. 

Het is een tocht geworden met de titel:  Op zoek naar Het Licht. 
D.m.v. een sterrenspeurtocht die kinderen met hun ouders, op 1 van de 6 beschikbare avonden tussen vrijdag 18 december en woensdag 23 december kunnen lopen. Er zijn drie routes uitgezet. (zie bijlage): 

  1. Centrum start PC Hooftlaan 85-87
  2. Westpolder start Rubensstraat 20
  3. Oostpolder start Zalmhaak 1


Kinderen kunnen hun eigen lichtje meenemen voor meer gezelligheid tijdens het lopen. 
Bij de start staat er een bak waaruit een sterren invulkaart en een potlood gepakt kan worden. In de speurtocht zoeken de kinderen grote, verlichte witte sterren, sommige met letters, die ze op kunnen schrijven op de sterrenkaart. Tussen de witte sterren hangen ook rode davidsterren die het gemakkelijker maken de route goed te volgen. Als ze terugkomen hebben ze als het goed is een zin staan op de sterrenkaart die symbool staat voor Kerst! Deze kaart mogen ze in de brievenbus doen. Daar staat ook een bak met presentjes waar ieder kind er een van kan pakken. Een kadootje waar het goede nieuws, het Licht, dat we ook dit jaar weer willen verspreiden, in is verwerkt.

Er zijn al filmpjes gemaakt die bekendheid geven aan deze routes. Kijk hiervoor op:

1.Facebook Lichtjesfeest Papendrecht  https://www.facebook.com/lichtjesfeest

2.Website www.lichtjesfeestpapendrecht.nl

3.Instagram of ons Youtube kanaal https://images.app.goo.gl/rmh3iV7cS33WpPj4A

Omdat het mogelijk is 6 avonden te lopen hopen we dat veel kinderen zo toch het Lichtjesfeest met de kerstboodschap, die juist in deze tijd zo belangrijk is, te verspreiden. Wilt u ons helpen er bekendheid aan te geven? Print bijvoorbeeld de flyer,de route's  of de kleurplaat (zie bijlage) uit en deel deze met anderen. Voor degenen die een account op Facebook, Instagram of YouTube hebben willen we vragen het zoveel mogelijk te delen of te liken en te volgen. 

En als laatste, de meest belangrijke vraag; wilt u het tot aan de kerst in uw gebed meenemen? 
Dat de liefde en Het Licht van onze Grote God, kinderen en volwassenen mag raken en verwarmen in deze toch kille afstandelijke tijd!

Liefdevolle groet Yvonne Wemmenhove
Namens de werkgroep Lichtjesfeest Papendrecht
www.lichtjesfeestpapendrecht.nl