Columns voorganger


Op deze pagina kun je de columns lezen van onze voorganger, dominee S. Otten. Regelmatig plaatsen we nieuwe columns van zijn hand.


Glamping op de camping

25 juni 2017

Enige verstrooide gedachten over vakantie vieren. Mijn voeten bungelen in het water; de zon kietelt mijn nek. De zin om te schrijven is er maar zo- zo. “Laat me nu effe met rust”. Maar ja, rooster is rooster. Geef je commentaar. Vooruit dan maar, zucht en pff...wat een hitte! Laat ik dan maar dichtbij huis blijven. Dat is voor ons in deze weken: een tent. Nou ja , een tent. Hij mag er wezen. Zo’n bungalow, weet u wel; inclusief een huig, zodat je de stangen niet ziet en inclusief gordijntjes. Dat staat zo schattig. Overigens doen wij het wel redelijk primitief. Geen koelboxen en portable TV met schotel; zelfs niet zoiets als een “schuttel-braai”  of  “chemisch toilet”. Dat laatste is ’s morgens zo genânt om te legen! Dan liever met een slaapdronken kop door het duister richting de plasplaats.  We slapen laag bij de grond. Gewoon luchtbedje, slaapzakje en hup “onder de wol”. Voor ons niks geen glamping op de camping!

Lees meer

Terreur!

3 januari 2017

Eet u vlees? Foei! Rijdt u auto? Foei! Hebt u een gewetensbezwaar? Foei! Wilt u een alternatief voor abortus en euthanasie? Driewerf foei! Christenen, boeren en weldenkende burgers met enige moraal zijn vogelvrij verklaard.

De vlees-eter door de Partij voor de Dieren. De autoridder door de milieufreaks. De christen door al wie vrijheid propageert.

Lees meer