Columns voorganger


Op deze pagina kun je de columns lezen van onze voorganger, dominee S. Otten. Regelmatig plaatsen we nieuwe columns van zijn hand.


Je steentje bijdragen

29 mei 2018

Je steentje bijdragen

Op vakantie in Noord-Frankrijk, liepen mijn vrouw en ik de monumentale herdenkingskapel annex museum van Dormans binnen. Gewijd aan allen die daar aan de Marne vielen tijdens WO I. Duizenden soldaten en burgers waren er in de frontlinie van die strijd gesneuveld en omgekomen. Velen naamloos weggedrukt in de modder van de loopgraven en in, door granaten en mortieren, omgeploegd land. Voor altijd vergeten. Of toch niet? De volgende generatie zette zich in om de schitterende herdenkingskapel te bouwen. Om het te bekostigen kun je een steen sponsoren. Dan wordt je naam of de naam van je school of club op een steen gezet. Dit is mijn of onze steen. Mijn steen wordt gebruikt om het gebouw blijvend te realiseren en om in herinnering te houden hen die vielen.

Lees meer

De Pottenbakker

6 januari 2018

‘De mens heeft het niet in zijn macht…’Prediker 2:24

Een kind spelend met boetseerklei. Ingespannen, het puntje van de tong uit de mond, duwt en drukt het net zolang op de  klei tot het een hond is of een konijn. Het zet de klei naar zijn hand. En wij doen het vaak net zo. Met ons leven. Met inspanning van al onze krachten willen we het leven zetten naar onze hand. Onze wil moet worden gedaan. Onze wens moet worden vervuld. Prediker zegt  dat de mens het niet in zijn macht heeft om te eten, te drinken en zich te goed te doen bij al zijn zwoegen. Dat klinkt lachwekkend. Vandaag heeft de mens met alle wetenschap en techniek het leven toch aardig in de hand. Er is, in ieder geval in grote delen van de wereld, voedselzekerheid. Kijk nog maar even in de koelkast. 

Lees meer