Columns voorganger


Op deze pagina kun je de columns lezen van onze voorganger, dominee S. Otten. Regelmatig plaatsen we nieuwe columns van zijn hand.


De Pottenbakker

6 januari 2018

‘De mens heeft het niet in zijn macht…’Prediker 2:24

Een kind spelend met boetseerklei. Ingespannen, het puntje van de tong uit de mond, duwt en drukt het net zolang op de  klei tot het een hond is of een konijn. Het zet de klei naar zijn hand. En wij doen het vaak net zo. Met ons leven. Met inspanning van al onze krachten willen we het leven zetten naar onze hand. Onze wil moet worden gedaan. Onze wens moet worden vervuld. Prediker zegt  dat de mens het niet in zijn macht heeft om te eten, te drinken en zich te goed te doen bij al zijn zwoegen. Dat klinkt lachwekkend. Vandaag heeft de mens met alle wetenschap en techniek het leven toch aardig in de hand. Er is, in ieder geval in grote delen van de wereld, voedselzekerheid. Kijk nog maar even in de koelkast. 

Lees meer

Terreur!

3 januari 2017

Eet u vlees? Foei! Rijdt u auto? Foei! Hebt u een gewetensbezwaar? Foei! Wilt u een alternatief voor abortus en euthanasie? Driewerf foei! Christenen, boeren en weldenkende burgers met enige moraal zijn vogelvrij verklaard.

De vlees-eter door de Partij voor de Dieren. De autoridder door de milieufreaks. De christen door al wie vrijheid propageert.

Lees meer