Columns voorganger


Op deze pagina kun je de columns lezen van onze voormalige voorganger, dominee S. Otten. Regelmatig plaatsen we nieuwe columns.


UITZICHT EN HOOP IN BANGE DAGEN!

1 december 2020

Omaha-beach. Het beroemde strand aan de kust van Normandië, waar op 6 juni 1944  duizenden Geallieerden soldaten landden. D-day 60 jaar geleden. Op grootse wijze werd dat herdacht. Aan D-day hebben we vrede en vrijheid te danken. De prijs was hoog. De soldaten van de nieuwe wereld ( Amerika) kwamen om de oude wereld ( Europa) te bevrijden van onderdrukking en geweld. Vol verwachting en hoop stromden de soldaten  de stranden van Normandië op. 

Lees meer

Kale Kerst

30 november 2020

Wij zouden vooral met Kerst wel even weg willen dromen uit de rauwe werkelijkheid. De kerstkaarten met hun sneeuwrijke, idyllische plaatjes suggeren dat ook. Ze stralen ‘païs en vree’uit en uit huizen schijnt  door de vensters kaarswarm licht. Een glimp van een welgedekte tafel is nog net te zien. Dit jaar dus niet. Het is crisis op tal van fronten. Ver weg, maar het raakt je ook dichtbij. Voor sommigen is het letterlijk een kale kerst, want er is te weinig. Of je wilt zelf een kale kerst. ‘Omdat ik aanvoel dat   bij alle bekommernissen op aarde, ik niet onbekommerd kan blijven. Soberheid past me om mens en milieu.’Een kale kerst dus.

Lees meer