Columns voorganger


Op deze pagina kun je de columns lezen van onze voorganger, dominee S. Otten. Regelmatig plaatsen we nieuwe columns van zijn hand.


Gedicht voor ons kind

4 februari 2019

Tijdens de kerkdienst van zondag 3 Februari j.l.  heeft onze predikant het gedicht gelezen " Gedicht voor ons kind" .
Om dit gedicht beschikbaar te stellen voor een ieder die het nog eens wil na lezen staat het in de rubriek "Columns"
 


 

Lees meer

Ik heb mijn God

5 november 2018

Psalm 16:2 ‘Ik heb geen goed buiten U’

Als kind had ik een houten paard. Maar ik heb het niet meer. Ik had een fietsje, een zogenaamde doortrapper. Ik heb het niet meer. Zo kan ik doorgaan, Zo kun u doorgaan. U had een baan, maar nu niet meer. U had gezondheid, maar u hebt het nu niet meer. U had een man, een vrouw, maar u hebt hem, u hebt haar niet meer. Wat een verschil te moeten zeggen: ‘Ik heb.’-‘Ik had’. Ach, over dat houten paardje kom ik wel heen, en dat doortrappertje was ook maar levensgevaarlijk. Je belandde er bij tijden mee in ‘de wieke’. Maar hoe anders, hoe veel schrijnender wordt het als je je huis gaat missen, je werk, je gezondheid of nog erger, je kind, je geliefde.

Lees meer

Je steentje bijdragen

29 mei 2018

Je steentje bijdragen

Op vakantie in Noord-Frankrijk, liepen mijn vrouw en ik de monumentale herdenkingskapel annex museum van Dormans binnen. Gewijd aan allen die daar aan de Marne vielen tijdens WO I. Duizenden soldaten en burgers waren er in de frontlinie van die strijd gesneuveld en omgekomen. Velen naamloos weggedrukt in de modder van de loopgraven en in, door granaten en mortieren, omgeploegd land. Voor altijd vergeten. Of toch niet? De volgende generatie zette zich in om de schitterende herdenkingskapel te bouwen. Om het te bekostigen kun je een steen sponsoren. Dan wordt je naam of de naam van je school of club op een steen gezet. Dit is mijn of onze steen. Mijn steen wordt gebruikt om het gebouw blijvend te realiseren en om in herinnering te houden hen die vielen.

Lees meer